Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حافظه‌ی کاری یا فعال قسمتی از فرآیند کلی حافظه است. کاری که حافظه‌ی فعال انجام می‌دهد این است که بعد از ورود اطلاعات تازه، همزمان با پردازش اطلاعات، قسمت‌های مهم آن را ذخیره می‌کند. در واقع حافظه‌ی کاری؛ ذخیره‌سازی موقت و دست‌کاری اطلاعات ضروری است و در گذشته به آن حافظه‌ی کوتاه‌مدت می‌گفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حافظه در انجام وظایفی مثل درک زبان، یادگیری، استدلال، خواندن، نوشتن و محاسبات ذهنی به کار می‌رود.

یکی از اشکال انرژی، که در زندگی مدرن امروزی کاربرد فراوانی دارد، انرژی حاصل از تابش امواج الکترومغناطیس است. امروزه از این امواج در صنایع مختلف پزشکی، نظامی، لوازم خانگی و مخابرات استفاده می‌شود. با گسترش جهانی استفاده از این امواج در تلفن همراه، رادیو، تلویزیون و ... می‌توان گفت که امروزه انسان در اقیانوسی از امواج الکترومغناطیس غوطه‌ور است.

بیشتر بخوانید:امواج وای‌فای مضرتر است یا اینترنت موبایل؟ 

این امواج با حرکت ذره‌ی باردار الکتریکی ایجاد می‌شوند و باعث تشکیل میدان مغناطیسی و الکتریکی می‌شوند. این میدان‌ها بر فعالیت الکتریکی مغز تاثیر می‌گذارند و سبب تغییر پتانسیل غشای سلول‌های سیستم عصبی و اندام‌های حسی می‌شوند. تمام فعالیت‌های ذهنی و عملکردهای شناختی انسان به دلیل فعالیت‌های الکتریکی سلول‌های مغز است. پس با توجه به نحوه‌ی اثرگذاری امواج الکترومغناطیس بر فعالیت‌های الکتریکی مغز، ممکن است بر کارکردهای شناختی انسان نیز تاثیر داشته باشند.

تاکنون در مورد آثار زیستی امواج الکترومغناطیس، پژوهش‌های مختلفی انجام شده که نتایج آن‌ها متفاوت و گاهی متناقض بوده است. به همین دلیل دکتر علیرضا مرادی استاد روان‌شناسی بالینی دانشگاه خوارزمی و رئیس پژوهشکده علوم شناختی، به همراه همکارانش در پژوهشی اثر امواج وای‌فای را بر حافظه‌ی کاری بررسی کردند.

این تحقیق طی چهار مرحله اجرا شد: پیش‌آزمون؛ تابش امواج؛ پس‌آزمون و پیگیری ۲۴ ساعت بعد از آزمایش. برای انجام پژوهش از ۲۴ دانشجوی مرد راست دست دانشگاه شهید بهشتی که در محدوده‌ی سنی ۲۰ تا ۳۰ سال قرار داشتند و دارای سلامت روانی و همچنین سلامت بینایی و شنوایی بودند، استفاده شد. افراد به صورت تصادفی در دو گروه تفکیک شده و یک گروه در معرض امواج الکترومغناطیس ۲۴۵۰ مگاهرتز (معادل امواج وای‌فای) قرار گرفتند.

همه‌ی افراد شرکت‌کننده در این آزمایش با استفاده از آزمون ان بک (N-back) که یک نرم‌افزار ارزیابی حافظه‌ی کاری است، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نحوه‌ی کار با این نرم‌افزار به این صورت است که فرد در فاصله‌ی ۶۰ سانتی‌متری صفحه‌ی نمایش می‌نشیند و یک مربع سیاه در مکان‌های معینی از صفحه‌ی نمایش نشان داده می‌شود. هر زمان فرد تصویری مشابه با اولین تصویر مشاهده کرد، در کوتاه‌ترین زمان باید تشابه را با کلید راست و عدم تشابه را با کلید چپ موس اعلام کند.

این آزمون قبل تابش امواج، بلافاصله بعد از تابش و ۲۴ ساعت پس از آن نیز انجام شد. در هر مرحله با استفاده از نرم‌افزار سای‌تسک (Psytask) زمان واکنش افراد و تعداد پاسخگویی صحیح آن‌ها محاسبه و ارزیابی شد.

به طور کل بر اساس نتایج این تحقیق که در فصل‌نامه‌ی تازه‌های علوم شناختی منتشر شده است: این امواج باعث کاهش زمان واکنش افراد می‌شود یعنی سرعت واکنش افراد را به طور موقت بهبود می‌بخشد. مشخص شد که ۲۴ ساعت بعد از مواجهه با امواج این تاثیر از بین می‌رود و کارکرد مغز به سطح اولیه باز می‌گردد. همچنین مشخص شد که تابش امواج تاثیری در میزان پاسخ‌های صحیح در آزمون نداشت. این نتایج، با یافته‌های برخی از تحقیقات گذشته هم راستا و هم‌سو است.

به اعتقاد دکتر مرادی و دیگر همکاران این تحقیق، در مجموع یافته‌های این تحقیق، این فرض را که امواج الکترومغناطیس بر کارکردهای شناختی تأثیرگذار است، تقویت می‌کند.

به پیشنهاد این محققان بهتر است پژوهش‌های بیشتری در این زمینه انجام شود تا اطلاعات بیشتری برای جمع‌بندی و تعمیم این نتایج در دسترس باشد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

امواج وافای و مضرات آن برای سلامت مغز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۷۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیائومی پوکو F۵ + مشخصات، دوربین، قیمت و بررسی گوشی Xiaomi Poco F۵

گوشی شیائومی پوکو اف ۵ ( Xiaomi Poco F۵) از نظر مشخصات، دوربین، قیمت مورد توجه خریداران قرار دارد.

به گزارش ایمنا، شیائومی Xiaomi یک کمپانی چینی واقع در پکن است که وظیفه طراحی و ساخت محصولات الکترونیک را بر عهده دارد. این شرکت یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌ها در زمینه طراحی، توسعه و فروش تلفن‌های هوشمند، نرم‌افزار تلفن همراه و لوازم الکترونیکی مصرفی، لوازم خانگی و ابزار است.

بررسی گوشی پوکو F۵ شیائومی Poco F۵

پوکو F۵ در ماه می سال ۲۰۲۳ معرفی شد. شیائومی poco F۵ یکی از گوشی‌های میان رده این برند محسوب می‌شود که ویژگی‌های سخت افزاری همانند یک پرچمدار را داراست. گوشی شیائومی پوکو f۵ اکثر ویژگی‌های مدل قدرتمندتر خود یعنی poco f۵ pro را دارد. از لحاظ طراحی و نمای ظاهری از یک طراحی ساده و زیبا استفاده شده که راحت درون دست جا می‌گیرد.

گوشی Xiaomi Poco F۵ در رنگ‌های: مشکی (Black) آبی (Blue) سفید (White) طراحی Poco F۵

بدنه گوشی از پلاستیک درست شده و کیفیت ساخت مناسب دارد. به خاطر طراحی بدنه و وزن کم ۱۸۱ گرمی، گوشی خیلی راحت درون دست قرار می‌گیرد. در قسمت پایین قاب پشتی لوگو Poco و ۵G قرار دارد.

ابعاد

۱۶۱.۱۱ در ۷۴.۹۵ در ۷.۹ میلی‌متر

وزن

۱۸۱ گرم

جنس پشت

پلاستیک

جنس جلو

شیشه - گوریلا گلس ۵

جنس فریم

پلاستیک

سیم کارت

دو سیم کارته

مشخصات نمایشگر Poco F۵

یکی از نقاط قوت پوکو F۵ صفحه نمایش آن است. این گوشی صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی با پنلی از نوع امولد دارد که رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل را ارائه می‌دهد. میزان روشنایی صفحه‌نمایش Poco F۵ به ۱۰۰۰ نیت می‌رسد که این مقدار دیدن جزئیات را زیر نور گوشی فراهم می‌کند و بابت دیدن صفحه‌نمایش زیر نور خورشید مشکلی نخواهید داشت.

ابعاد نمایشگر ۶.۶۷ اینچ
نوع نمایشگر AMOLED
حداکثر نرخ نوسازی (Refresh Rate) ۱۲۰ هرتز
رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل
تراکم پیکسلی ~۳۹۵ پیکسل در اینچ
نسبت تصویر ۲۰:۹
نسبت نمایشگر به بدنه ~۸۸.۹ درصد
حداکثر روشنایی ۵۰۰ نیت (Typ) /‌۱۰۰۰ نیت (Peak)
استانداردهای HDR HDR۱۰+ دالبی ویژن
سایر مشخصات نمایشگر نرخ ثبت لمس ۲۴۰ هرتز نمایش ۶۸ میلیارد رنگ پوشش ۱۰۰ درصدی فضای رنگی DCI-P۳
تراشه Poco F۵

پوکو F۵ اولین گوشی با اسنپدراگون ۷ پلاس نسل ۲ محسوب می‌شود. این تراشه یک تراشه میان رده است و هنگام بازی عملکرد خوبی را ارائه می‌دهد. این تراشه از پردازنده هشت هسته‌ای تشکیل شده است که شامل یک هسته با سرعت ۲.۹۱ گیگاهرتز (Cortex-X۲)، سه هسته با سرعت ۲.۴۹ (Cortex-A۷۱۰) و چهار هسته با سرعت ۱.۸ گیگاهرتز می‌شود. در کنار پردازنده قدرتمند Poco F۵، پردازشگر گرافیکی Adreno ۷۲۵ نیز آن را همراهی می‌کند.

مدل تراشه

Qualcomm SM۷۴۷۵-AB Snapdragon ۷+ Gen ۲

فرآیند ساخت تراشه

۴ نانومتر

تعداد هسته پردازنده

۸ هسته

مشخصات هسته‌ها

۱ هسته ۲.۹۱ گیگاهرتز Cortex-X۲ و ۳ هسته ۲.۴۹ گیگاهرتز Cortex-A۷۱۰ و ۴ هسته ۱.۸۰ گیگاهرتز Cortex-A۵۱۰

پردازنده گرافیکی

Adreno ۷۲۵

حافظه و رم Poco F۵

Poco F۵ حافظه ۲۵۶ گیگابایت همراه با رم‌های ۶ یا ۱۲ گیگابایت دارد و از حافظه داخلی UFS ۳.۱ استفاده می‌کند. همچنین امکان اضافه کردن کارت حافظه جانبی برای این گوشی وجود ندارد.

ترکیب حافظه داخلی و رم: ۲۵۶ گیگابایت / ۸ گیگابایت رم ۲۵۶ گیگابایت / ۱۲ گیگابایت رم

رم: ۸ گیگابایت رم ۱۲ گیگابایت رم

حافظه داخلی: ۲۵۶ گیگابایت

نوع حافظه داخلی: UFS ۳.۱

درگاه کارت حافظه: ندارد

کیفیت دوربین گوشی Poco F۵

در پنل پشتی این گوشی ماژول دوربین سه‌گانه قرار گرفته که متشکل شده از دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی واید همراه با سنسور OIS، دوربین ۸ مگاپیکسلی اولترا واید و دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو. با اینکه سنسورها نسبت به نسل قبلی تغییری نداشته؛ اما با توجه به تراشه پر قدرت و جدید این محصول عکس‌ها کیفیت بهتری دارند. دوربین سلفی آن نیز لنز ۱۶ مگاپیکسلی دارد که قابلیت عکاسی واید نیز برای آن قرار گرفته است.

پیکربندی دوربین پشت واید / استاندارد اولتراواید ماکرو

دوربین اصلی - واید / استاندارد

۶۴ مگاپیکسل

مشخصات دوربین اصلی - واید / استاندارد

لنز واید فوکوس خودکار با تشخیص فاز لرزش‌گیر اپتیکال تصویر ۱/۲.۰ اینچ سایز سنسور ۰.۷ میکرومتر سایز پیکسل f/۱.۷۹

دوربین اولتراواید

۸ مگاپیکسل

مشخصات دوربین اولتراواید

لنز اولتراواید پوشش ۱۱۹ درجه ۱/۴.۰ اینچ سایز سنسور ۱.۱۲ میکرومتر سایز پیکسل f/۲.۲

دوربین ماکرو

۲ مگاپیکسل

مشخصات دوربین ماکرو

لنز ماکرو f/۲.۴

حداکثر رزولوشن فیلم‌برداری دوربین پشت

۴K

رزولوشن و نرخ فریم ویدئو

۴K@۳۰fps ۱۰۸۰p@۳۰/۶۰/۱۲۰fps ۷۲۰p@۳۰fps

توضیحات فیلم‌برداری

لرزش‌گیر الکترونیکی تصویر ژیروسکوپی دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسل

مشخصات دوربین سلفی اصلی

لنز واید f/۲.۴۵

حداکثر رزولوشن فیلم‌برداری دوربین سلفی

۱۰۸۰p

رزولوشن و نرخ فریم ویدئو سلفی

۱۰۸۰p@۳۰/۶۰fps ۷۲۰p@۳۰fps باتری و شارژ گوشی Poco F۵
ظرفیت باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت
نوع باتری لیتیوم پلیمری
تعویض‌پذیری باتری غیر قابل تعویض توسط کاربر
حداکثر توان شارژ پشتیبانی شده ۶۷ وات‌
پشتیبانی از شارژ سریع دارد
پشتیبانی از شارژ بی‌سیم ندارد
زمان موردنیاز برای شارژ ۱۰۰ درصد در ۴۶ دقیقه
سایر ویژگی‌های شارژ و باتری دارای شارژر ۶۷ وات در جعبه محصول پشتیبانی از فناوری Power Delivery ۳ پشتیبانی از فناوری Quick Charge ۴
درگاه اتصال USB Type-C ۲.۰
پشتیبانی از OTG دارد
صدا، ارتباطات و سنسورها گوشی Poco F۵

نوع اسپیکر

استریو (دوگانه)

جک ۳.۵ میلی‌متری

دارد

ویژگی‌های صوتی

پشتیبانی از صدای Hi-Res صدای ۲۴ بیت / ۱۹۲ کیلوهرتز

ارتباطات و سنسورها

حسگرها

حسگر اثرانگشت شتاب‌سنج ژیروسکوپ حسگر مجاورت قطب‌نما حسگر نور محیط

نوع حسگر اثر انگشت

کنار گوشی

Wi-Fi

Wi-Fi ۶ (۸۰۲.۱۱ax) a/b/g/n/ac/ax

توضیحات Wi-Fi

دو بانده (Dual Band)

بلوتوث

۵.۳

توضیحات بلوتوث

پشتیبانی از A۲DP از نوع کم مصرف یا LE

فناوری ارتباطی

GSM / HSPA / LTE / ۵G

پشتیبانی از ۵G

دارد

سیم‌کارت

دو سیم‌کارت dual stand-by (نانو سیم)

مسیریابی و GPS

GPS/A-GPS/GLONASS/GALILEO/BDS/QZSS قیمت گوشی شیائومی پوکو F۵

گوشی موبایل پوکو مدل F۵ ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت رم ۱۲ گیگابایت با قابلیت‌های متفاوت چیزی حدود ۱۸ میلیون تومان با اندکی کاهش یا افزایش قیمت به فروش می‌رسد.

کد خبر 750732

دیگر خبرها

  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • شیائومی پوکو F۵ + مشخصات، دوربین، قیمت و بررسی گوشی Xiaomi Poco F۵
  • عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • لوتوس حافظه؛ دریافت نمایندگی فلش مموری در ایران
  • بارش‌های بهاری میهمان استان قزوین 
  • آیا فرشتگان می توانند کاری غیر از عبادت را در پیش گیرند؟
  • گلر لیگ‌ برتری 1 ماه و 24 روز دور از کلین‌شیت!
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • آمادگی سرمایه گذار برای ساخت مدرن ترین شهربازی در نیشابور